Hundratals miljoner ska ge nya socialsekreterare

Publicerad 22 juni 2016 • Uppdaterad 24 november 2021

Därför avsätts 210 miljoner under fyra år för att flera hundra nya socialsekreterare ska anställas. Socialstyrelsen får uppdraget att genomföra satsningen, enligt ett regeringsbeslut i dag, rapporterar SVT.

– Vi tror att, om man anställer socionomer, kommer pengarna att räcka till 425 ytterligare personer per år. Pengarna kan användas till socialsekreterare, arbetsledare, eller till administrativ personal, säger barn- och jämställdhetsminister Åsa Regnér (S)

Stefan Franzén
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.