Postupplagan körs ut från Malmö

norra skåne Den postdistribuerade upplagan av Norra Skåne delas från och med den här veckan ut från Malmö, istället för Alvesta.
Publicerad 22 juni 2016 • Uppdaterad 25 november 2021

– Vi har haft problem med att upplagan via Alvesta inte har delats ut som den ska. Vi har alltid lämnat tidningens postupplaga dit, men sedan tryckningen av tidningen flyttades över från Hässleholm till vårt tryckeri i Malmö har utdelningen inte fungerat, förklarar tidningens upplagechef Åke Rahlén.

Posten har haft svårt att finna svar på varför utdelningen inte fungerar. Adresseringen har justerats, men det har inte hjälpt. Flera prenumeranter får inte sina tidning och många har hört av sig med klagomål till Norra Skånes kundtjänst.

– Vi hade möte med posten i tisdags. Då enades vi om att skicka ut en medarbetare till packsalen i tryckeriet i Fosie för att på plats se var det bristeer. det gjordes natten till onsdag, säger Åke Rahlén.

För att ytterligare försäkra sig om att Norra Skånes postupplaga delas ut som den ska till alla hushåll i Skåne och i södra Småland har tidningen bestämt att postupplagan körs ut från Malmö.

– Det berör ett par hundra kunder, förklarar Åke Rahlén.

Han hade inte fått några signaler på onsdagen om utdelningen fungerade.

– Det vet vi först på torsdagen, säger Åke Rahlén.

Norra Skånes chefredaktör Mimmi Karlsson-Bernfalk hoppas att problemen ska vara undanröjda.

– Vi som varje dag anstränger oss är det frustrerande att våra läsare inte får tidningen som de ska. Vi gör tidningen för deras skull.

Stefan OlofsonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.