Anhållna Osbybon släppt på fri fot

Osby De två personer som suttit anhållna misstänkta för rån och övergrepp i rättssak har nu släppts på fri fot.
Osby • Publicerad 23 juni 2016 • Uppdaterad 25 november 2021

Det var i tisdags som Norra Skåne kunde berätta att en Osbybo satt anhållen misstänkt för bland annat rån. Detta efter att han tillsammans med en man från Älmhult hotat en butiksinnehavare och därefter åkt hem till dennes son för att under vapenhot driva in en skuld.

De två personerna, födda 96 och 89, är nu släppta av polisen.

– Misstankarna kvarstår fortfarande, konstaterar åklagare Carl-Gunnar Fridolfsson.

Varför fattade man beslutet att släppa dem?

– Ja, det finns olika grader av misstankar här och jag vill inte gå in närmare på det, men min uppfattning var att det inte fanns anledning att häkta dem med tanke på hur utredningsläget såg ut just då.

Hur ser utredningsläget ut i dag? Hur ser bevisläget ut?

– Det pågår fortfarande ett arbete och det här med bevisläget, det skulle nog avsevärt försämras om jag pratade om det offentligt.

Marcus Karlsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.