Håkan Magnusson får gå. Foto: JÖRGEN JOHANSSON

Magnusson tvingas lämna Vittsjö GIK

Vittsjötränaren Håkan Magnusson fanns märkligt nog inte med på Vittsjös torsdagsträning inför hemmamötet mot Piteå på söndag.
Istället leddes träningen av Ingemar Nilsson, sist in av lagets tre A-lagstränare i vår.

– Jag kommer inte att finnas på plats vid matchen mot Piteå, bekräftade Håkan Magnusson men var i övrigt mycket förtegen om orsakerna.
– Det är inget jag kan kommentera i dagsläget.
Även från Nilssons sida var det locket på när det gäller eventuella förändringar i ledningen av det damallsvenska laget.
– Jag hänvisar till klubbledningen när det gäller den saken, förklarade en förtegen Nilsson.

Kommer det att finnas någon annan tränare vid din sida på söndag?
– Det kan jag inte uttala mig om utan det får andra göra. Däremot pratar jag gärna om kommande Piteåmatch.

Laholmsbon Håkan Magnusson anställdes inför den här säsongen som kollega till huvudtränaren Thomas Mårtensson.
Men redan efter en match i Damallsvenskan sjukskrevs Mårtensson på grund av familjeskäl och har ännu inte kommit tillbaka. I maj månad anställdes Ingemar Nilsson, som bland annat arbetar som förbundsinstruktör hos Svenska Fotbollförbundet, som Thomas Mårtenssons ersättare på ett tillsvidare-kontrakt.
I Vittsjös förra match i Damallsvenskan, den 15 juni, åkte laget på sin värsta målmässiga smäll (0–8 mot Linköping) hittills i den högsta serien.
Sportchefen Olof Sixten valde märkligt nog att lägga locket på under torsdagseftermiddagen.
– Kan inte kommentera det i dagsläget – så koncentrera ni er på Piteåmatchen, svarar Vittsjös sportchef Olof Sixten kortfattat.

Sent på torsdagskvällen skickade Vittsjö GIK ut ett pressmeddelande där de bekräftar att Magnusson plockas bort:
– Vi har kommit i en situation där vi valt att göra en förändring i tränarstaben. Håkan Magnusson och Vittsjö GIK går skilda vägar och vårt samarbete avslutades nu i veckan.
– Thomas Mårtensson är på väg tillbaka och då våra resultat inte blivit som förväntat så har vi valt att göra denna förändring nu. Ingemar Nilsson har kontrakt till och med den 10 juli och ingen förändring sker i tid där, meddelar Vittsjöledningen.