En glimrande gulsvart kväll

Sport Äkta hattrick av Mike Andrew – inom loppet av åtta minuter.
Sport • Publicerad 24 juni 2016 • Uppdaterad 15 december 2021
Efter två volter ville Mike Andrew variera målfirandet och gick ner på knä efter 3–0 – ett äkta hattrick på åtta minuter. IFK körde över BW90 med 5–0. Foto: Jörgen Johansson
Efter två volter ville Mike Andrew variera målfirandet och gick ner på knä efter 3–0 – ett äkta hattrick på åtta minuter. IFK körde över BW90 med 5–0. Foto: Jörgen Johansson

Han var tillbaka efter avstängning – och visst bjöd Mike Andrew de gulsvarta supportrarna på sin patenterade målvolt igen. Efter en aningen tveksam start trampade det gulsvarta maskineriet igång och Mike Andrew inledde showen:

8 1–0 i 20:e efter en delikat smörpass i djupled av Karim Al-Asi.

8 2–0 i 22:a. Karim Al-Asi förarbetade, spelade fram Danny Gunnarsson som slog inlägget till Andrew som sköt in tvåan.

8 3–0 i 28:e. Efter en hörna snappade Andrew upp bollen strax utanför straffområdet och fullbordade sitt hattrick.

– Jag fick framspelningar av mina lagkamrater och var på rätt plats vid rätt tillfälle, förklarar Mike Andrew enkelt.

– Jag är lycklig över dem. De ger både mig och laget självförtroende att göra mer och ta oss till en ännu högre nivå.

Och vad händer i morgon?

– ???

Midsommar?

– Ja, jag vet inte vad det är men jag kommer att fira den tillsammans med min flickvän. Jag vet att vi ska sitta ner och ha trevligt med våra vänner.

Vet du varför vi firar midsommar i Sverige?

– Det är en fråga jag kommer att ställa till henne, hon är ju svenska, säger Andrew och avslöjar stolt att han ska bli pappa om några månader.

Gillar du sill?

– Jag vet inte men jag antar att jag måste äta den, skrattar tremålsskytten.

Karim Al-Asi och Danny Gunnarsson ägde vänsterkanten och i 83:e minuten fick Al-Asi kröna en kanoninsats med målet som betydde 4–0.

– Det var skönt! Bara att sätta till foten, säger Karim Al-Asi.

Filip Ranmo satte överraskat 5–0 från distans mot ett uppgivet BW90.

Det sista som hände i matchen var att Krenar Ejupi briljerade med en svettig EM-räddning – och slog vakt om sin nolla bakom ett fläckfri backlinje.

IFK-tränaren Daniel Nilsson hade en relativt lugn afton vid sidlinjen:

– Vi följer vår matchplan. Första tio kontrollerar vi inte matchen. Det blir lite för mycket omställningsfotboll fram och tillbaka och det passar dem.

– Sedan får vi längre anfall, rullar bra och skapar målchanser. Riktigt roligt att Mike får sätta dit några mål och att det lossnar för honom.

Är du överraskad att BW90 inte var vassare?

– Jag tycker att BW90 har många bra spelare som är individuellt skickliga, kan skapa chanser på egen hand och hitta kombinationer, säger IFK-tränaren och fortsätter:

– Krenar gör ett antal riktigt bra räddningar. Vi är effektiva i dag och då blir siffrorna så här. De sista två målen kommer när de lyfter fram och försöker pressa på.

Och tur ni inte vann med 8–1!?

– Ja, det är livsfarligt, säger Daniel Nilsson med ett brett leende.

Marika HöghällSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.