Tryckeri byter ägare

Hässleholm I går blev det klart. Ljungbergs Tryckeri i Klippan tar över Norra Skåne Offset AB.
Hässleholm • Publicerad 24 juni 2016 • Uppdaterad 25 november 2021

Direkt efter att avtalet skrivits under gick Bengt Ljungberg, vd och huvudägare i Ljungbergs Tryckeri, runt och tittade på produktionen och pratade med medarbetarna i Hässleholm. Till sällskap hade han Lars J Eriksson, vd för AB Skånska Dagbladet, och Mats Hansson, vd för Norra Skåne Offset, NSO. Och Bengt Ljungberg såg ut att gilla det han såg:

Bengt Ljungberg förklarar att den hårda konkurrensen från utländska bolag sätter stort tryck på branschen, men pekar också på andra genomgripande förändringar:

För AB Skånska Dagbladet innebär försäljningen att koncernen kan koncentrera sig mer på sin kärnverksamhet, tidningsutgivning.

Fakta:

Ljungbergs Tryckeri AB är ett familjeägt företag som omsätter 82 miljoner kronor och har 55 anställda. Det startades 1909 av nuvarande vd:n och huvudägaren Bengt Ljungbergs farfarn Eoch Ljungberg och hette då Klippans Nya Accidenstryckeri. I koncernen ingår även Klippans Bokbinderi AB, med en omsättning på elva miljoner kronor och 14 anställda.

Norra Skåne Offset har fram till dagen varit en del av koncernen AB Skånska Dagbladet, där även Norra Skåne och Resia i Hässleholm ingår. Det är ett civiltryckeri med anor från 1800-talet. Det beräknas i år omsätta 28 miljoner kronor och har totalt 16 anställda. Vd är Mats Hansson.

Mimmi Karlsson-Bernfalk
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.