Kungliga brudklänningar visas i höst

Personligt Kungliga brudklänningar ställs ut.
Personligt • Publicerad 27 juni 2016 • Uppdaterad 15 december 2021
I höst öppnar utställningen med de kungliga brudklänningarna. På bilden detalj från drottningen Silvias brudklänning, designad av Marc Bohan för Christian Dior 1976. Foto: Sanna Argus Tirén/Kungl. Hovstaterna
I höst öppnar utställningen med de kungliga brudklänningarna. På bilden detalj från drottningen Silvias brudklänning, designad av Marc Bohan för Christian Dior 1976. Foto: Sanna Argus Tirén/Kungl. Hovstaterna

Den 19 juni var det 40 år sedan kungen och drottningen gifte sig i ett försommarvackert Stockholm. För att fira det visas en exklusiv utställning på slottet med fem kungliga brudklänningar.

Klänningarna har burits av drottning Silvia, kronprinsessan Victoria, prinsessan Madeleine, prinsessan Sofia och prinsessan Lilian.

Utställningen pågår 22 oktober 2016 till och med 5 mars 2017.

Eva Ericsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.