Bland traktorer och spannmål

Borgeby Strax efter klockan tio på onsdagsförmiddagen ringlade bilkön lång. Borgeby fältdagars första dag lockade många besökare fast regnet öste ned.
Lund • Publicerad 29 juni 2016 • Uppdaterad 24 november 2021

– Lantbrukare är tåligt folk, oavsett väder, säger Christina Persson på Hushållningssällskapet, HIR, Skåne.

– Vi har mycket folk från Danmark, Finland, Norge och en grupp från Belgien här. Förra året hade vi ny zeeländska utställare, så det sprider sig, berättar Erik Stjerndahl, vd för HIR Skåne.

Något exakt besöksantal är svårt att ge denna mässans första dag. Vissa har köpt sin biljett i förväg och andra köper direkt i entrén.

Nematoder är en mycket vanligt förekommande typ av masklarv. Med ett enkelt jordprov kan de analysera mängden nematoder i jorden.

Utanför ett av mässans mer välbesökta tält står några som letat sig hit.

bild 1/7
Edvin Fredriksson hade följt med morfar Bengt-Åke Fredriksson och Anita Fransson till mässan.
Gropen.
De utställare som ville kunde få en egen bit åkerremsa att demonstrera sina maskiner på.
Lars Göransson var en av alla de 391 utställarna som ville visa sina produkter.
Potatiscystnematoder är en sorts maskdjur som kan minska skörden på potatis. Av jordprover kan Hushållningssällskapet Skåne analysera antalet skadegörare.
Traktorer
Ewa Lena Sundberg, Lars Hedberg och Annika Magnusson från Luna var här för andra året i rad för att visa sina verktyg och maskiner.
Edvin Fredriksson hade följt med morfar Bengt-Åke Fredriksson och Anita Fransson till mässan.
Gropen.
Matilda ArboreliusSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.