Minst 36 döda i självmordsattentat

Nyheter Minst 36 personer dödades och uppåt 60 personer uppges skadade i två explosioner som inträffade på Ataturk i Istanbul.
Publicerad 29 juni 2016 • Uppdaterad 25 november 2021

Det rapporterar den turkiske justitieministern till Reuters. Ataturk är landets största och en av de säkraste flygplatserna i Europa.

Nyhetsbyrån Dogan skriver att det rör sig om en terrorattack som genomförts på två olika platser på flygplatsen. Polisen öppnade eld för att oskadliggöra angriparna som också ska ha öppnat eld med automatkarbiner.

Ataturk-flygplats stängdes för all trafik. Ett av de plan som fick ledas om till en annan flygplats var Turkish Airlines flight TK1796 från Arlanda, skriver Dagens Nyheter. Planet lyfte klockan 18.15 och skulle ha landat 22.45 lokal tid, 21.45 svensk tid på tisdagen.

Turkiet har drabbats av flera bombningar i år , inklusive två självmordsattacker i turistområden i Istanbul och två bilbomber i huvudstaden Ankara. I den senaste attacken sprängdes en bilbomb vid en polisbuss i centrala Istanbul under morgonrusningen och dödade 11 personer och skadade 36. Det skedde  i närheten av ett centralt turistområde, ett stort universitet och borgmästarens kontor.

Eva SchmidtSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.