Annons

Komma ut i ösregn och kyla

Hässleholm Sommaren tar ordentlig fart till helgen med färgsprakande event som Pride Festivalen i Kristianstad, Torsjö live och Digeloo. Men de som har räknat med värme och strålande solsken under heldagens bravader får allt tänka om. Eller i alla fall förbereda sig på en och annan regnskur.
Hässleholm • Publicerad 30 juni 2016 • Uppdaterad 14 december 2021
Helgen kommer inte att bjuda på mycket solsken men däremot regn så att det räcker och blir över. Foto: Arkivbild

När första dagen av Torsjö live går av stapeln på fredagen så kommer ett omfattande regnområde att dra in norr om Skåne. Det mesta utav regnet kommer att dra vidare uppemot Blekinge och Halland medan vi i nordöstra Skåne kan räkna med en och annan regnskur. Men några skurar betyder inte att hoppet om att se Bonnie Tyler i solsken är helt dött.

Annons

Även om fredagen kan komma att bjuda på flera solchanser så ser det tyvärr mörkare ut för er som tänkt delta i Pridetåget i Kristianstad på lördag. Förbered er med regnponcho och paraply då ett större regnområde kommer dra in över nordöstra Skåne under förmiddagen och stanna kvar där under hela dagen. Räkna med mycket regn och rusk och tyvärr ingen sol.

Till söndagen så har detta regnområde faktiskt försvunnit, men ännu ett regnområde drar in över nordöstra Skåne under eftermiddagen. Än så länge verkar det som att vi måste förbereda oss på minst skurar och i värsta fall regn hela eftermiddagen. Chanserna för sol på Musikfest i Tivoliparken med Miriam Bryant, Niklas Strömstedt och Jill Johnsson ser inte goda ut.

Kajsa WallSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons