Trogna fans, mycket publik och mycket press lokalt räcker inte. I alla fall inte om man ska få sponsoravtal med Hässleholms kommun. Foto: Jörgen Johansson/Arkiv

Inga sponsorpengar för Tyringe

Det blir inga 750 000 kronor i sponsorpengar från kommunen som Tyringe hockey sökt.

Föreningen uppfyller inte de kriterier som finns för att få den här typen av bidrag, konstaterar kommunens tillväxtchef Mikael Kipowski i ett beslut. Det var i april som klubben vände sig till kommunen för att få samma summa via ett sponsoravtal som Vittsjö GIK fick i mars.

Tyringe SoS hänvisade i sin ansökan till att pengarna behövs för att vidareutveckla verksamheten inom föreningen. Man påpekade också att man är den förening som betalar in mest till kommunen i hyror, över 147 000 kronor per år, efter att det kommunala bidragen räknats bort. Dessutom är man klubben som det syns, hörs och skrivs mest om i kommunen.

– Klubben gör de största arrangemangen publikmässigt i kommunen. A-laget har i snitt över 1 000 åskådare per match och ungdomar ges gratis entré, skrev ordförande Christian Hallberg i ansökan.

Men Mikael Kipowski har kommit fram till att klubben inte uppfyller kraven för att få den här typen av sponsor- och marknadsföringsbidrag från kommunen som Vittsjö fått. Föreningen har visserligen en omfattande verksamhet som lockar mycket publik, men klubben syns inte tillräckligt mycket utanför Hässleholms kommun för att kommunen ska skriva sponsoravtal.

– Kommunen bör begränsa sponsringen till att omfatta endast föreningar vars verksamhet ger medial uppmärksamhet i tv och radio samt i press med rikstäckning. Detta gör inte Tyringe SoS i dag, skriver Mikael Kipowski och hänvisar också till Stefan Larsson, chef för fritidsförvaltningen.

I mitten av mars beslöt kommunstyrelsen att satsa 750 000 kronor i sponsorbidrag på fotbollsdamerna i Vittsjö GIK.

Dagens fråga

Kommer du att köpa en mobillåda i julklapp?

Loading ... Loading ...