GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Elofs tävlingsidé blev verklighet i helgen

Sport • Publicerad 3 juli 2016 • Uppdaterad 25 november 2021

Matcher, träning, umgänge och gemenskap. Det var långt ifrån enbart resultaten som var det viktiga för de sex spelare som deltog i IKi Assistans Open på lördagen. Tävlingar för funktionsnedsatta som inte sitter i rullstol har inte ordnats i Sverige tidigare.

– Gemenskapen har varit det bästa, alla klickade bra direkt, säger Elof Zetterberg.

– Jag tror att det var viktigt att det blev av så att vi får ett år där vi visar att det går att starta något sådant här. De som velade att vara med i år kanske vill vara med nästa gång, säger han.

Tidigare världsspelaren Andreas Vinciguerra fanns på plats i hallen under hela dagen och han var nöjd med arrangemanget.

Han och hans assistansbolag nappade direkt när de fick höra om Elofs idé.

– Vi är ju ett assistansbolag och vi känner oss stolta att vara med i det här racet, säger han.

– Det finns inte så mycket tävlingar och läger för de med den här typen av funktionshinder. Det är många som tycker det är kul att spela tennis men som inte får möjlighet till det. De som är här får chans att spela och ha roligt. Förhoppningsvis nästa år blir det fler som är med, säger Andreas Vinciguerra.

Redan nu står det klart att en till liknande turnering blir av igen, berättar Magnus Lantz, Elofs tränare i Hässleholms TK, som varit en drivande kraft bakom turneringen.

– Det är redan bestämt. En del andra klubbar har nappat på att vara med också, säger han.

FAKTA: Norra Skåne berättade tidigare i år om Elof Zetterberg, som har haft en tumör i hjärnan och som drabbades av en stroke i samband med en av operationerna.

Han sakande tennistävlingar för funktionsnedsatta som inte sitter i rullstol, och valde alltsåatt ta saken i egna händer.

I den första upplagan av IKi Assistans Open spelade: Elof Zetterberg, Anders Larsson, Eric Löf, Harald Koch, Camilla Åberg och Johan Laan.

Det är redan nu klart att tävlingen kommer att ordnas igen.

bild 1/6
Andreas Vinciguerra.
Elof Zetterberg.Foto: Nils Jönsson
Andreas Vinciguerra fanns på plats i hallen hela dagen.
Elof Zetterberg säger att han har haft lite ont i ryggen den senaste tiden och inte kunnat spela så mycket som han annars brukar. Men på lördagen stod han på banan och visade bland annat upp sin speciella serve, som han tränat in.
Handikappturnering i tennis, Hässleholm
Harald Koch och Camilla Åberg spelade dubbel i några matcher.
Andreas Vinciguerra.
Elof Zetterberg.Foto: Nils Jönsson
Nils Jönsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.