Annons

Mer pengar för bondens mjölk

Osby Osby Förra månaden betalade Jordbruksverket ut 68,9 miljoner kronor i så kallat mjölkstöd till 3 855 mjölkproducenter över hela landet.
Osby • Publicerad 8 juli 2016 • Uppdaterad 30 november 2021

Osby

Förra månaden betalade Jordbruksverket ut 68,9 miljoner kronor i så kallat mjölkstöd till 3 855 mjölkproducenter över hela landet.

Annons

Den kommun som erhöll högst stöd både vad gäller antalet mottagare och storleken på summan är Gotlands kommun. Det visar Nyhetsbyrån Sirens sammanställning. Gotland mjölkproducenter tog emot 3 160 889 kronor.

Osby kommun hamnade på plats 185 bland Sveriges kommuner med en summa på 57 698 kronor.

- Bakgrunden är krisen som många mjölkbönder befunnit och fortfarande befinner sig i, säger Gunilla Paulsson-Lindberg på myndighetens stödärendeavdelning.

Pengarna är en del i ett stödpaket som presenterades förra hösten. Totalt har 154 miljoner kronor betalats ut, varav EU stått för ena hälften och Sverige för den andra. Bönderna har inte behövt ansöka om pengarna, utan beloppen har räknats ut baserat på den mängd mjölk som mottagaren producerat under en viss tidsperiod.

Helén FingalssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons