Delar ur den svenska truppen som ska åka till Paralympics: Gullimar Åkerlund, förbundskapten bågskytte, Fatmir Seremeti, goalball, Florim Seremeti, förbundskapten goalball, Stefan Jansson, rugby, Roger Lindberg, rugby, Zandra Reppe, bågskytte, Jonas Jacobsson, sportskytte. Foto: Stefan Jerrevång / TT

Den svenska truppen till Paralympics uttagen

Nu är den svenska paralympics-truppen spikad. Sammanlagt 54 aktiva har valts ut, bland annat Fatmir Seremeti som till vardags tränar i FIFH Malmö.

– Det är en stark trupp med en bra blandning. Paralympier med hög kompetens och mycket rutin varvas med riktigt hungriga debutanter. Alla med en hög internationell konkurrenskraft och stor vilja att prestera som bäst när det gäller som mest, säger Ines Lopes, idrottsansvarig för den svenska truppen i ett pressmeddelande.

Till Svt Sport säger den svenske truppchefen Hans Säfström att han känner sig optimistisk. Vid Paralympics i London 2012 tog Sverige tolv medaljer och han tror att det kan bli ännu bättre i Rio de Janeiro.
– När jag börjar titta på det så tycker jag att vi har fler individer med medaljchanser. Vi ska nog kunna försvara eller kanske till och med förbättra det vi gjorde i London. Men någon detaljerad siffra är för tidigt att säga.
Världens tredje största idrottstävling, Paralympics, arrangeras den 7-18 september.
Det är första gången Brasilien står som värd för Paralympics.

Fatmir Seremeti från Trelleborg är med i truppen som spelare i Sveriges goalball-lag, tillsammans med Jimmy Björkstrand, Stefan Gahne, Peter Weichel, Nils Posse och Mikael Åkerberg.

Camilla Landin