Stefan Franzén semestrade nära Nice men bestämde sig för att åka till Monoco under Frankrikes nationaldag. Foto: Stefan Sandström/Arkiv

”Vi hörde helikoptrar och polisbilar”

Tyringe/Nice Norra Skånes webbredaktör Stefan Franzén befann sig på en fridfull semester en mil utanför Nice. Men när det var tid för Frankrikes nationaldag den fjortonde juli så valde han och hans familj bort Nice och begav sig till Monaco på grund utav den senaste tidens oroligheter.
- Vi var lite strategiska helt enkelt, säger tyringebon Stefan Franzén.

Stefan Franzén är bosatt i Tyringe men för tillfället semestrar han endast en mil i från Nice i södra Frankrike. Men han och hans familj tog ett ”strategiskt” beslut att inte fira Frankrikes nationaldag.

– Vi bestämde oss för att åka till Monaco med tanke på allt som hänt på sistone. Vi ville undvika stora folkmassor och nationaldagen och eftersom den inte firas i Monaco så åkte vi dit. Vi var lite strategiska helt enkelt, säger Stefan Franzén.

Tack vare deras beslut så påverkades Stefan Franzén och hans familj inte utav attacken i Nice som hittills har skördat minst 84 människoliv. Men de stannade inte så länge i Monaco och när de kom tillbaka till den lilla byn Saint-Laurent-du-Var så hörde de både polishelikoptrar och polisbilar under natten.

Att åka till Nice för att fira den franska nationaldagen var aldrig aktuellt för Stefan och hans familj men de hade tänkt åka in till staden i dag.

– Vi hade bestämt oss för att åka till Nice när vi kom tillbaka. Fredag blir bra tänkte vi, men dit åker man inte nu.

Under morgonen så har nära och kära hört av sig till familjen för att se till att allting är okej.

Enligt Stefan så har vardagslivet i Saint-Laurent-de-Var inte stannat upp och en grävmaskin som har varit i gång under hela semester körde i gång i morse som vanligt.