Annons

”Vi hörde helikoptrar och polisbilar”

Publicerad 15 juli 2016 • Uppdaterad 13 december 2021
Stefan Franzén semestrade nära Nice men bestämde sig för att åka till Monoco under Frankrikes nationaldag. Foto: Stefan Sandström/Arkiv
Stefan Franzén semestrade nära Nice men bestämde sig för att åka till Monoco under Frankrikes nationaldag. Foto: Stefan Sandström/Arkiv

Stefan Franzén är bosatt i Tyringe men för tillfället semestrar han endast en mil i från Nice i södra Frankrike. Men han och hans familj tog ett "strategiskt" beslut att inte fira Frankrikes nationaldag.

- Vi bestämde oss för att åka till Monaco med tanke på allt som hänt på sistone. Vi ville undvika stora folkmassor och nationaldagen och eftersom den inte firas i Monaco så åkte vi dit. Vi var lite strategiska helt enkelt, säger Stefan Franzén.

Annons

Tack vare deras beslut så påverkades Stefan Franzén och hans familj inte utav attacken i Nice som hittills har skördat minst 84 människoliv. Men de stannade inte så länge i Monaco och när de kom tillbaka till den lilla byn Saint-Laurent-du-Var så hörde de både polishelikoptrar och polisbilar under natten.

Att åka till Nice för att fira den franska nationaldagen var aldrig aktuellt för Stefan och hans familj men de hade tänkt åka in till staden i dag.

- Vi hade bestämt oss för att åka till Nice när vi kom tillbaka. Fredag blir bra tänkte vi, men dit åker man inte nu.

Under morgonen så har nära och kära hört av sig till familjen för att se till att allting är okej.

Enligt Stefan så har vardagslivet i Saint-Laurent-de-Var inte stannat upp och en grävmaskin som har varit i gång under hela semester körde i gång i morse som vanligt.

Kajsa WallSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons