Annons

Domen i Degebergamordet – frias från mordåtal

Nyheter Paret som åtalades för Degebergamordet blev inte dömda för mord men Kristianstads tingsrätt dömde i dag den 43-åriga mannen till sex års fängelse och den 38-åriga kvinnan till fem års fängelse för grov misshandel och vållande till annans död, grovt brott.
Publicerad 25 juli 2016 • Uppdaterad 24 november 2021

Paret dömdes för att ha misshandlat en 67-årig man i Degeberga Stugby så svårt att han senare avled av sina skador.

Tingsrätten anser att paret som stod åtalade handlade tillsammans och i samförstånd när 67-åringen misshandlades. Skillnaden i straffets längd beror på att tingsrätten anser att den 38-åriga kvinnan medverkat i misshandeln i mindre mån i jämförelse med den 43-åriga mannen.

Annons

Paret ska också betala skadestånd på 25 000 kronor vardera till offrets barn.

Kajsa WallSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons