Oljeläckage kan nå brunn

HÄSTVEDA Olja läcker från ett fat i ett stall och riskerar att nå närliggande dagvattenbrunnar.
Hässleholm • Publicerad 29 juli 2016 • Uppdaterad 25 november 2021

Olja läcker från ett fat i ett stall och riskerar att nå närliggande dagvattenbrunnar. Nu uppmanar miljökontoret lantbrukaren ifråga att förklara sig. Vid oljelagring bör det alltid finnas ett sekundärt skydd för att minska risken för att föroreningar ska nå mark och grundvatten.

Det var efter ett anonymt klagomål som miljökontoret uppmärksammades på saken.

Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.