Eftersläckning pågår under tisdag förmiddag. Foto: Sara Kring
Eftersläckning pågår fortfarande under tisdag förmiddag. Foto: Sara Kring
Brandmästare Arly Jensen konstaterar att husen har fått omfattande skador efter branden. Foto: Sara Kring
SVEDALA 2016-08-02 En traktorgrävare används för att komma åt branden. Räddningstjänsten bekämpar en radhusbrand på Klockarevägen i Svedala natten till tisdagen. En radhuslänga i Svedala, sydöst om Malmö, började brinna under måndagskvällen. Larmet kom strax efter klockan 22 på måndagskvällen och släckningen av branden beräknades pågå hela natten. Foto: Johan Nilsson / TT
SVEDALA 2016-08-02 Räddningstjänsten bekämpar en radhusbrand på Klockarevägen i Svedala natten till tisdagen. En radhuslänga i Svedala, sydöst om Malmö, började brinna under måndagskvällen. Larmet kom strax efter klockan 22 på måndagskvällen och släckningen av branden beräknades pågå hela natten. Foto: Johan Nilsson / TT
SVEDALA 2016-08-02 En traktorgrävare används för att komma åt branden. Räddningstjänsten bekämpar en radhusbrand på Klockarevägen i Svedala natten till tisdagen. En radhuslänga i Svedala, sydöst om Malmö, började brinna under måndagskvällen. Larmet kom strax efter klockan 22 på måndagskvällen och släckningen av branden beräknades pågå hela natten. Foto: Johan Nilsson / TT
SVEDALA 2016-08-02 En traktorgrävare används för att komma åt branden. Räddningstjänsten bekämpar en radhusbrand på Klockarevägen i Svedala natten till tisdagen. En radhuslänga i Svedala, sydöst om Malmö, började brinna under måndagskvällen. Larmet kom strax efter klockan 22 på måndagskvällen och släckningen av branden beräknades pågå hela natten. Foto: Johan Nilsson / TT
Foto: Sara Kring

Kropp påträffad – sannolikt den saknade kvinnan

Svedala En radhusgrupp med fyra bostäder på Klockarevägen i Svedala har förstörts efter en brand sent på måndag kväll.

Polis och räddningstjänst larmades till Klockarevägen vid 22-tiden och kunde då konstatera att det brann kraftigt i ett av husen. Branden spred sig sedan vidare till de tre andra husen, som sitter ihop i en kvadratliknande formation.
Boende kunde ta sig oskadda från de tre hus dit branden spridit sig.

Polisen sökte under tisdagseftermiddagen dock fortfarande kontakt med ägaren av det hus där branden startade. Det var då fortfarande inte helt klarlagt att någon verkligen befunnit sig där när branden bröt ut.

Räddningsstyrkor från Svedala, Staffanstorp, Jägersro och Hyllie i Malmö deltog under måndagskvällens och den efterföljande nattens släckningsarbete. Vid 02-tiden var risken för spridning till andra byggnader i området begränsad, men eftersläckningsarbete pågick ännu under tisdag förmiddag.
– Det hus som ligger längst bort har klarat sig hyfsat, men de andra har fått mycket stryk, sade brandmästare Arly Jensen under tisdagsmorgonen.

På grund av att husresterna fortfarande var varma vid 12-tiden på tisdagen kunde polisen inte gå in i husen.
– Så snart det har svalnat och är säkert så kommer vi att gå in, säger Calle Persson, polisens pressinformatör.

Polisen sökte under dagen efter en försvunnen person.
– Under den tekniska undersökningen fann man en kropp som sannolikt tillhör den försvunna kvinnan. Hennes anhöriga är underrättade.

Den tekniska undersökningen på platsen fortsätter under onsdagen.

×