Kapten Hansson stämplar ut

Sport • Publicerad 2 augusti 2016 • Uppdaterad 14 december 2021
Sebastian Hansson kommer att saknas i Vinsslövs lag i höst. Efter sex år i VHK väljer Sebastian att satsa på den civila karriären med jobb i Stockholm. Foto: JÖRGEN JOHANSSON/ARKIV
Sebastian Hansson kommer att saknas i Vinsslövs lag i höst. Efter sex år i VHK väljer Sebastian att satsa på den civila karriären med jobb i Stockholm. Foto: JÖRGEN JOHANSSON/ARKIV

Sebastian Hansson kom för sex säsonger till Vinslöv från Kristianstad Handboll. Då hade laget precis tagit steget upp i division 1 och börjat sin etablering i handbollseliten.

– Har haft fina år i klubben under tränarna Uffe Larsson och Nicklas Martinsson. Men nu känns det som att jag vill satsa på den civila karriären, säger Hansson.

Som dock inte tänker lägga av med handbollen på grund av flytten.

– Har varit i kontakt med några Stockholmsklubbar. Hade tänkt mig att spela på allsvensk- eller minst division 1-nivå.

Vad är ditt bästa minne under de sex åren med Vinslöv?

– Det är så klart när vi gick upp till allsvenskan. Trots att vi föll med fem bollar i Linköping gick vi upp. Något liknande lär man väl aldrig vara med om.

Den spelare i laget som imponerat mest?

– En svår fråga men jag får svara Anton Jönsson som tog stora steg i sin utveckling efter det att han varit i IFK Kristianstad. En fantastisk försvarsspelare som är mycket handbollsintelligent. Vill även nämna namn son Tomas Varsamis och Elias Holmström.

Var det snöpligt att det bara blev ett år i allsvenskan?

– Tyckte det var onödigt att vi åkte ur då vi var bättre än både Warta och Tyresö. Vi fick betala dyrt för den nio matcher långa förlustsviten.

Kan Vinslöv komma igen?

– Tror de kan gå upp redan den här säsongen om de kan få tag på en riktigt bra mittnia. Tobias Nordahl håller bra klass som vänsternia vilket även målvakts- och sexmeterssidan gör, säger Sebastian Hansson vars fighterinställning säkert kommer att saknas i Furutorpshallen under den kommande säsongen.

Vinslövstränaren Nicklas Martinsson tycker att det är trist att Sebastian Hansson lämnar klubben.

– Tråkigt när trotjänare slutar. Men samtidigt så står de alltid en annan på tur att ta platsen.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.