Regn inget problem för meteorologen

Hässleholm • Publicerad 3 augusti 2016 • Uppdaterad 25 november 2021

Trots det dystra vädret var publiken på årets nästa sista berättarafton på Hovdala månghövdad.

Stolsraderna var näst intill fulla när Nils Holmqvist berättade om allt från sitt första väderminne till hårdare och mer vetenskapliga redogörelser om hur riskabelt det egentligen är att färdas i en bil under åskoväder.

– Människors intresse för just vädret verkar oändligt, säger tv-meteorologen.

Kvällens tema var förstås vädret och Nils Holmqvist varvade sina anekdoter med att läsa högt ur sin nyligen släppta bok ”Himlen är som vackrast med lagom mycket moln”. En bok han dedikerat till ett stackmoln.

Stundtals lockade den humoristiske meteorologen fram spridda skurar av skratt från publiken. Själv tyckte han också att upplevelsen var rolig.

– Det var roligt att vara här, jag ville knappt att det skulle ta slut, sa han efteråt och berättade också att det var första gången han gjorde en föreläsning av det här slaget.

– Roligt att få respons direkt, det får man ju inte genom tv-rutan. Jag skulle kunna tänka mig att göra mer av liknande saker i framtiden, därför var det extra roligt att det gick bra.

Onsdagens berättarafton avslutades med en frågestund för nyfikna väderentusiaster. När frågan om hur vädret till nästa veckas, tillika säsongens sista, berättarafton kommer att se ut kom svaret kvickt och skämtsamt från Nils Holmqvist.

– Det är bara att låta stolarna stå kvar inomhus.

bild 1/2
Nils Holmqvist hovdala berättarafton
Vädrets makter tvingade meteorologen Nils Holmqvist att hålla sin berättarafton inomhus. 	       foto: Magnus Wahlström
Nils Holmqvist hovdala berättarafton
Vädrets makter tvingade meteorologen Nils Holmqvist att hålla sin berättarafton inomhus. 	       foto: Magnus Wahlström
Magnus WahlströmSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.