VM-succé för Filippa i USA med tre brons

Sport • Publicerad 3 augusti 2016 • Uppdaterad 13 december 2021
Filippa Persson kunde inte annat än vara nöjd efter sina tre VM-medaljer. FOTO: JÖRGEN JOHANSSON/ARKIV
Filippa Persson kunde inte annat än vara nöjd efter sina tre VM-medaljer. FOTO: JÖRGEN JOHANSSON/ARKIV

Det blev stor succé för Hässleholmsklubben BK 59:an i den amerikanska delstaten Nebraska. Förutom Filippa Perssons tre medaljer blev det även brons för hennes klubbkamrat Cajsa Wegner i lag.

– Det var den medalj som var roligaste att ta. Tyckte vi gjorde det riktigt bra som lag, säger Filippa som menar att hennes klubbkompis inte hade det riktiga flytet under turneringen.

– Cajsa har bowlat betydligt bättre än vad resultatet visade. Tyvärr så har hon inte fått med de sista käglorna i serierna.

Filippas medaljskörd i Lincoln blev tre brons som togs i singel, lag och all event. I 2-manna blev det en femteplats tillsammans med Cajsa Wegner. I det avslutande masterspelet gick hon in i den andra omgången. Där blev det dock förlust direkt mot Amabel Chua från Singapore som vann med 2–1 (222-187, 227-233, 202-219).

– Hade inte käglorna med mig riktigt i den matchen. Men som helhet är jag mycket nöjd med mästerskapet. Med USA och de asiatiska länderna så är det en helt annan konkurrens än här hemma i Europa, säger Filippa som efter nattens bankett idag åker hem.

Det blev en fin svenska avslutning på tävlingarna då Pontus Andersson tog ett svenskt silver i masters. Men med fyra hemspelade medaljer av fem möjliga har Pontus gjort ett fantastiskt U21-VM.

Precis som hela det svenska laget. Förutom Pontus fyra medaljer (1 guld, 1 silver och 2 brons) åker Jesper Svensson och Filippa Persson hem med vardera tre brons.

Även övriga spelare i laget/truppen får medalj med sig hem, vilket är stort av en liten nation som Sverige. Förutom dessa medaljer blev det även två femteplatser, alltså precis utanför medaljplats.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.