Behandla Melania som Hillary

Opinions Precis som Hillary Clintons kropp och utseende inte borde ha något med politiken att göra så borde inte Melania Trumps nakenbilder ha det.
Opinion • Publicerad 5 augusti 2016 • Uppdaterad 25 november 2021

Melania Trump kritiserades efter republikanernas kongress för att delar av talet hon höll till sin make var kopierat från ett tal av Michelle Obama. Det var rimlig kritik.

Sedan dess har Trump också hånats för att hon under sin modellkarriär har poserat naken. Det är däremot inte rimligt, särskilt inte om man kallar sig feminist. Hon har samma rätt att bestämma över sin egen kropp och vem som får se den som kvinnor som inte är gifta med Donald Trump. Precis som Hillary Clintons kropp och utseende inte borde ha något med politiken att göra så borde inte Melania Trumps nakenbilder ha det.

Det är frestande att ge sig på Melania eftersom Donald Trump är hånfull mot kvinnor och ofta ger sig på Hillary Clintons fysiska attribut. Melanias koppling till Trump gör att många verkar glömma att de egentligen är mot den typen av sexistisk behandling.

Det finns flera anledningar till att Melania Trump vore ett dåligt val som första dam. Det huvudsakliga är att hon har gift sig med Donald Trump, som är en olämplig presidentkandidat.

Ingen av anledningarna till att man är mot att Melania Trump blir första dam bör dock vara hur hon frivilligt har använt sin kropp, så länge det inte är olagligt.

Antingen tycker man att kvinnor ska bli bedömda enligt samma principer som män och som varandra i det offentliga rummet, eller så tycker man det inte och är sexist. Om man väljer alternativ ett måste det gälla både Clinton och Trump.

Martina Jarminder

Martina JarminderSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.