Landshövdingsfonder ger bidrag

östra göinge Det har blivit dags för att ansöka om bidrag från stiftelserna Landshövding Per Westlings fond, som har funnits sedan 1961 samt Landshövding Bengt Petris fond, som har funnits sedan 1973.
Östra Göinge • Publicerad 5 augusti 2016 • Uppdaterad 25 november 2021

Det har blivit dags för att ansöka om bidrag från stiftelserna Landshövding Per Westlings fond, som har funnits sedan 1961 samt Landshövding Bengt Petris fond, som har funnits sedan 1973. De båda stiftelserna stöder olika allmännyttiga ändamål och framför allt ideella ändamål inom ”gamla” Kristiandstad län. Till allmännyttiga ändåmål räknas välgörande, konstnärlig eller kulturell verksamhet och verksamhet som underlättar forskning och liknande.

Stiftelserna leds av en styrelse med landshövdingen som självskriven ordförande, medan Länsstyrelsen utser sekreterare och revisor.

Förra året delades drygt 120 000 kronor ut till olika ändamål. I år delas 35 000 kronor ut från Per Westlings fond och 87 000 kronor från Bengt Petris fond. Besked om utbetalning lämnas under december månad då även eventuella utbetalningar sker.

En skriftlig ansökan för respektive stiftelse ska skickas in senast den 31 augusti, samt en kort beskrivning av syfte och mål.

Cajsa Bengtsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.