Långsiktig plan för IVA på CSK

Skåne Snittlönen för en IVA-sköterska på CSK är 37 000 kronor i månaden. Men spannet är brett från lägsta till högsta lön.
Publicerad 5 augusti 2016 • Uppdaterad 25 november 2021

IVA-sköterskorna fick 1 700 kronor mer i månadslön, tack vare kollegorna som sa upp sig.

– Lönens storlek avgörs av arbetstiden och kompetens, förklarar Ytte Hjert.

Den långsiktiga planen för en hållbar och patientsäker verksamhet på IVA i Kristianstad är att arbeta vidare med den nya organisationen.

– Efter sommaren återgår vi till sex IVA-platser i Kristianstad. Organisationen utgörs av 24 intensivvårdssjuksköterskor, som backas upp av personal med andra kompetenser, bland annat undersköterskor, förklarar Karin Ekelund, tillförordnad förvaltningschef i Kryh (Kristianstad, Ystad och Hässleholm).

De senaste två veckorna har det varit ett stort inflöde av patienter till CSK, vilket har pressat många undersköterskor hårt.

– Patientinflödet har varit stor i hela Region Skåne. det ökade trycket på CSK berör inte IVA. Vi har vidtagit åtgärder utöver sommarplanen. Vi har öppnat fler platser på befintliga vårdavdelningar. Bedömningen är att den här sommaren inte är besvärligare än andra somrar. Vi reducerar alltid antalet vårdplatser på sommaren. Vår personal ska ha semester. Patienterna ges en god och patientsäker vård, säger Karin Ekelund.

Stefan OlofsonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.