Glimåkraseger efter krampaktig start

Sport • Publicerad 8 augusti 2016 • Uppdaterad 25 november 2021

Den mållösa matchen hemma mot Färjestaden för en vecka sedan betydde att Glimåkra tappade ledningen i den södra Götalandsettan till Asarum. Blekingarna vann för övrigt även sin match i helgen vilket innebär att det kommer att bli ett race mellan de bägge lagen i höst om chansen till en plats i damfotbollseliten.

– Det kommer bli jämnt mellan oss och skiftas om i toppen, tror Rikard Svensson vars lag för tillfället är en poäng efter Asarum.

Matchen mot Borgeby påminde till en början om den föregående mot Färjestaden.

– Spelet var lite krampaktigt i början, erkänner Rikard Svensson vars Glimåkra dock kom igång efter en halvtimmes spel.

Då kom även utdelningen då Louise Persson gjorde matchens första mål i den 34:e minuten. Louise gjorde även 2–0 fem minuter senare vilket också blev pausresultatet.

– Det var två viktigt mål då det blev ett helt annat lugn i laget, säger Svensson.

Bara tre minuter in på den andra halvleken kunde Olivia Johansson även göra 3–0 och i stort sett säkra Glimåkrasegern. Louise Persson fullbordade sedan sitt hattrick med att göra 4–0 och Olivia Johansson gjorde sitt andra mål för dagen vilket betydde 5–0. Borgeby kunde sedan i slutet göra två mål vilket mest hade akademisk betydelse.

– Vårt spel lossnade i den andra halvleken. Tyckte att vi spelade riktigt fin anfallsfotboll då med ett bra passningsspel, berömmer Rikard Svensson.

– Dessutom kom vi runt bra på kanterna vid fyra av målen.

Att hans lag kunde göra fem mål mot sydvästskåningarna var Svensson extra nöjd med.

– Vi och Borgeby är de lag som släppt in minst mål i serien. Inte så dumt att kunna göra fem mål mot dem.

Bra som vanligt var den offensiva trion Sofie Andersson, Louise Persson och Olivia Johansson.

– De skapade jättemycket och har gjort massor av poäng tillsammans under säsongen, säger Rikard Svensson.

Något som ställningen i seriens skytteliga kan berätta där de belägger platserna två till fyra. Olivia har gjort 12 mål, Louise 11 mål medan Sofie noterats för 10 mål.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.