Operatören prioriterade bort larmet

HÄSSLEHOLM En bedömning från operatörens sida var den troliga anledningen till att polisen inte åkte på det pågående inbrottet.
Hässleholm • Publicerad 9 augusti 2016 • Uppdaterad 24 november 2021

Händelserapporten från larmet i fredags natt gick inte att hitta när tidningen pratade med ledningscentralens informatör och därför kunde det exakta händelseförloppet återges, men informatören var tämligen säker på att operatören som tog emot samtalet gjort bedömningen att polisen hade andra mer prioriterade ärenden just då.

– Det är olika faktorer som de tar ta hänsyn till när de gör den bedömningen, men exakt hur det såg ut just då vet jag inte. Vi brukar åka på pågående inbrott annars, men sen är vi extremt pressade just nu och måste vara ännu tydligare i prioriteringarna under sommaren, säger informatören.

Varför polisen inte åkte ut och gjorde någon brottsplatsundersökning på lördagsförmiddagen när brottet anmäldes kunde informatören inte svara på utan hänvisade till utredaren Tommy Börjesson. Tidningen har sökt Tommy Börjesson om en kommentar om varför ingen brottsplatsundersökning gjorts, men inte lyckats nå honom för en kommentar.

Robert RolfSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.