Helsingborg blir fristad för konstnärer och författare

Nyheter ICORN står för the International Cities of Refuge Network och organiserar städer som erbjuder skydd till utsatta konstnärer och författare.
Publicerad 10 augusti 2016 • Uppdaterad 24 november 2021

ICORN står för the International Cities of Refuge Network och organiserar städer som erbjuder skydd till utsatta konstnärer och författare. Sedan 2005 har organisationen hjälpt mer än 150 utsatta personer, bland annat nobelpristagaren Svetlana Aleksijevitj som fick en fristad i Göteborg mellan 2006 och 2008.

- Jag är glad att Helsingborg blir en av de cirka 50 städer som står upp för yttrandefrihet och demokrati genom att erbjuda en fristad åt utsatta kulturutövare, säger Kristian Anderson (M), ordförande i kulturnämnden som ansvarar för arbetet med ICORN, i ett pressmeddelande.

Ola Selby
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.