Sverige vidare till kvartsfinal – möter USA

Sport Den avslutande gruppspelsmatchen mot Kina bjöd inte på någon vidare underhållning utan var en tillknäppt historia.
Sport • Publicerad 10 augusti 2016 • Uppdaterad 24 november 2021

Den avslutande gruppspelsmatchen mot Kina bjöd inte på någon vidare underhållning utan var en tillknäppt historia.

- Det var många som jublade när Pia (Sundhage) sa att det blir USA, sa mittfältaren Caroline Seger till Sportbladet.

Att Sverige skulle ha spelat på resultatet under matchen eftersom oavgjort räckte för avancemang erkände mer eller mindre förbundskaptenen Pia Sundhage.

- Från början är det oerhört viktigt att vilja vinna. När det var tio minuter kvar kom tankarna att det här kan bli ganska bra med 0-0, sa Sundhage.

Nu väntar alltså självaste USA i kvartsfinal, ett av världens bästa lag som ständigt presterar i stora matcher. Trots det går den evige optimisten Sundhage in med goda förhoppningar till matchen.

- Vi kommer att pumpa i spelarna att vi har chansen att vila oss i form och sen har vi dessutom ganska bra resultat mot USA. Sen ligger all press på USA också, de har tagit medalj varje gång i OS. Det känns utmanade och roligt.

Ola Selby
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.