Hässleholmare mitt bland explosionerna

Hässleholm • Publicerad 12 augusti 2016 • Uppdaterad 24 november 2021

Leif Porsebäck arbetar för ett svenskt företag stationerat i turistorten Hua Hin där två bomber ska ha exploderat vid midnatt lokal tid och krävt livet av en thailändsk kvinna och skadat minst 19 personer.

Han berättar att många är oroliga och försöker hålla sig inomhus. Informationen om vad som ligger bakom är i nuläget knapphändig, men han berättar att han följer nyhetsrapporteringen och att han även får information från sitt företag.

Leif Porsebäck vittnar också om ett stort polisuppbåd ute på stan och att de uppmanats att ligga lågt. När han besöker den normalt sett hårt trafikerade huvudgatan i Hua Hin är den i stort sett helt öde.

Thailands premiärminister Prayut Chan-O-Cha har uttalat sig till nyhetsbyrån AFP där han gör klart att de för tillfället varken känner till vem som står bakom attackerna eller vad motivet är.

Texten uppdateras

bild 1/4
Explosion i Hua Hin krävde dödsoffer. Foto: (AP)
Huvudgatan i Hua Hin är normalt sett hårt trafikerad men ligger i nuläget i princip öde. Foto: Leif Porsebäck
Leif Porsebäck jobbar i Hua Hin, nära platsen för de senaste dagarnas  explosioner. Foto: Stefan Sandström/Arkiv
En bombvåg har krävt dödsfall i Thailand. / AFP PHOTO / APF / MUNIR UZ ZAMAN
Explosion i Hua Hin krävde dödsoffer. Foto: (AP)
Huvudgatan i Hua Hin är normalt sett hårt trafikerad men ligger i nuläget i princip öde. Foto: Leif Porsebäck
Magnus WahlströmSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.