Tredje raka förlusten för Sverige

Sport - Vi får slicka såren och komma tillbaka så fort vi kan, sa Sveriges lagkapten Tobias Karlsson till Viasat.
Sport • Publicerad 12 augusti 2016 • Uppdaterad 25 november 2021

- Vi får slicka såren och komma tillbaka så fort vi kan, sa Sveriges lagkapten Tobias Karlsson till Viasat.

Historiskt sätt brukar Sverige vara ett väldigt bra lag defensivt med ett starkt mittlås och stabil målvakt. Under OS har man varken fått försvarsspelet eller målvaktsspelet att fungera. Dessutom är man riktigt svaga i spelet med en man mer. Slovenien tog ledningen med 14-13 i paus och det sista målet gjorde slovenerna med en man mindre på plan. I början av den andra halvleken kom sedan rycket som gav Slovenien segern.

- Det känns som att vi får bättre träff på dem i vårt försvarsspel i den första halvleken än vad vi får i den andra. Det blir lite jobbigt när vi får press på oss framåt och inte riktigt lyckas, då är det viktigt att ha ett bra försvarsspel, förklarade Tobias Karlsson.

Sverige hämtade aldrig sig efter det rycket och Slovenien vann med 29-24. Efter tre matcher står Sverige, som tog silver i London-OS för fyra år sedan, på noll poäng. För Sverige återstår match mot världslaget Polen och hemmanationen Brasilien. Troligtvis krävs det dubbla vinster för att man ska kunna ta sig vidare till kvartsfinal.

- Vi kan slå alla lag när vi har bra dagar, det gäller även de andra lagen. Vi ska göra allt vi kan och gå för fyra poäng.

Även om Sverige skulle vinna de två avslutande matcherna måste man förlita sig på andra resultat för att kunna säkra avancemang.

Ola Selby
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.