Med vind i seglen skall Malmö tas med storm

Sport IFK möter Malmökamrater i motvind.
Sport • Publicerad 13 augusti 2016 • Uppdaterad 14 december 2021
Karim Al-Asi. Foto: Stefan Sandström/Arkiv
Karim Al-Asi. Foto: Stefan Sandström/Arkiv

Ett par viktiga spelare saknas likväl för IFK Hässleholm. Ameer Naseer har fått tre gula kort och är avstängd. Dessutom är Philip Bengtsson fortfarande inte i full träning efter den skada i fästet mellan vaden och hälsenan som han ådrog sig i cupmatchen mot Eskilsminne.

– Men sättet som han tar sig an rehabträningen på gör att jag är hoppfull för en snabb återkomst, säger Daniel Nilsson.

Karim Al-Asi var avstängd senast men är tillbaka. Självklart mycket viktigt för IFK.

– IFK Malmö spelar ett 4–4–2 och har blivit mycket mer disciplinerat sedan Olle Nordin tog över, förklarar Daniel Nilsson.

Några frågetecken finns ändå för Malmölaget.

Klubben valde att bryta kontraktet med lagets giftigaste anfallare Saban Pehilj så sent som i går på grund av disciplinära problem. I förra veckan blev Damir Becirovic sparkad av samma anledning.

Anfallaren Jörgen Nilsson har både kvalitet och rutin, bland annat från Mjällby, men hans nuvarande nivå är ändå tveksam med tanke på att han missade hela vårsäsongen på grund av skada.

Johannes Höghäll Johnsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.