Fiasko för handbollsherrarna

Sport - Det är klart att det är underkänt, det ska man inte sticka under stolen med.
Sport • Publicerad 14 augusti 2016 • Uppdaterad 14 december 2021
Jim Gottfridsson och Johan Jakobsson deppar efter ny förlust.
Jim Gottfridsson och Johan Jakobsson deppar efter ny förlust.

- Det är klart att det är underkänt, det ska man inte sticka under stolen med. Vi har inte presterat på den nivån vi hade hoppats på, sa Mattias Andersson till Sportbladet.

Sverige började annars matchen starkt och hade ledningen med 13-12 efter den första halvleken. Då imponerade framförallt Philip Stenmalm på vänsternio och Mattias Andersson i mål gjorde sin dittills bästa halvlek i turneringen. Halvvägs in på den andra halvleken hade Sverige dessutom ledningen med 18-15. Men Sverige drog på sig för många utvisningar och polackerna kunde gå ikapp och förbi.

- Jag pallar inte snacka om domarna. Jag kan snart säga det för jag ska bara spela en match till. Domarna suger röv, sa Kim Andersson, som alltså slutar i landslaget (igen!) efter OS.

- Jag är lite för gammal känns det som. Jag har en match kvar, sedan är det över.

Den svenska förlusten gör att Sverige inte längre har chansen att nå kvartsfinal och den avslutande gruppspelsmatchen mot Brasilien blir därför betydelselös.

– Jag är så jävla missnöjd med min turnering. Jag vet ju vad jag kan. Allt går bra på träning men när jag kommer in till match är det som man fryser till is, sa Jim Gottfridsson.

Ola Selby
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.