17-åringen dömd för knivbrott i maj

HÄSSLEHOLM Den häktade 17-åringen är känd av polisen sedan tidigare. I maj i år dömdes han bland annat för brott mot knivlagen vid två tillfällen.
Hässleholm • Publicerad 15 augusti 2016 • Uppdaterad 13 december 2021
Den här kniven hade 17-åringen på sig när han togs för snatter i en affär i Hässleholm i november i fjol. 	    Foto: POLISEN
Den här kniven hade 17-åringen på sig när han togs för snatter i en affär i Hässleholm i november i fjol. Foto: POLISEN

17-åringen som på sannolika skäl är misstänkt för mordet på den hemlöse mannen och för ett knivrån på Götagatan samma kväll har haft några problematiska ungdomsår, och bland annat haft en stökig skolgång. I november i fjol greps han vid två olika tillfällen, och båda gångerna hade han kniv på sig.

Den ena gången var efter ett inbrottsförsök på Finja skola, och den andra gången var efter ett snatteri i en klädaffär i centrala Hässleholm. 17-åringen hävdade under polisens förhör att han inte visste om att det var brottsligt att bära de knivarna han hade.

I samband med rättegången för inbrottsförsöket och knivinnehavet dömdes 17-åringen även för snatteri och ringa narkotikabrott.

Robert RolfSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.