Carin Jämtin avgår

Publicerad 16 augusti 2016 • Uppdaterad 13 december 2021
Socialdemokraternas partisekreterare Carin Jämtin avgår. Hon kommer inte att stå till förfogande för omval vid partikongressen nästa år utan lämnar sin post denna månad.
Foto: TT
Socialdemokraternas partisekreterare Carin Jämtin avgår. Hon kommer inte att stå till förfogande för omval vid partikongressen nästa år utan lämnar sin post denna månad. Foto: TT

I ett inlägg på socialdemokraternas webbplats säger Carin Jämtin att hon inte kommer att stå till förfogande vid Socialdemokraternas partikongress nästa år.

Partiordförande Stefan Löfven kommenterar Carin Jämtins beslut:

– Det har varit roligt att få arbeta med henne, och jag vet att jag talar för hela partiet när jag uttrycket tacksamhet för vad hon har uträttat de här åren.

– Carin var en viktig del av valsegern 2014, och hon har drivit ett viktigt och framgångsrikt förnyelsearbete för att Socialdemokraterna ska vara ett tydligt framtidsinriktat parti. Det arbetet gör att vi står starkare i dag och kan gå in i nästa valrörelse med kraft och självförtroende. Även i tider då vi som parti har haft det tufft har Carin på ett beundransvärt sätt tagit mycket stort ansvar.

SkD
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.