Spännande ”pokénad” för alla

hässleholm Vill du få Pikachu, Charmander eller Rattata på kroken? På fredag eftermiddag har ni chansen att fånga dem alla tillsammans med Studiefrämjandet och Markanhuset under Hässleholms första Pokéwalk.
Hässleholm • Publicerad 18 augusti 2016 • Uppdaterad 15 december 2021
Jonna Cederholm i täten ska leda Hässleholms första         Pokéwalk.                       Foto: Arkivbild/Jörgen Johansson
Jonna Cederholm i täten ska leda Hässleholms första Pokéwalk. Foto: Arkivbild/Jörgen Johansson

Pokémon Go fantasten Jonna Cederholm som Norra Skåne tidigare har hängt med på pokémonjakt är den som kommer leda Pokéwalken.

- Jag blev uppringd av Markan efter att de sett artikeln i Norra Skåne och de frågade om jag var intresserad, berättar Jonna Cederholm.

Pokéwalken anordnas i samband med att Barn och Ungdomssupporten har kick off i Stadsparken. Den börjar redan klockan tio och avslutas i samband med ”pokénaden” klockan fyra som tar ungefär en timme. Jonna kommer leda gruppen från Stadsparken till Hembygsparken som ofta har så kallade ”lurs” som ger en chansen att fånga ovanliga Pokémons. Efter ett stop på cirka tio minuter en kvart i Hembygsparken så återvänder gruppen till Stadsparken där ”pokénaden” avslutas.

Idén om den första pokéwalken i Hässleholm föddes efter att Studiefrämjandet i Luleå anordnade ett liknande evenemang som lockade till sig 100 deltagare. Men enligt Studiefrämjandets studiehandläggare Patrik Nilsson så kan de inte räkna med lika många deltagare.

– Jag kan tänka mig att det bli ett 20-tal personer. Men blir det fem stycken som dyker upp och är nöjda så är vi också glada, säger han.

Det fanns ingen tvekan hos Jonna Cederholm om att leda den första pokéwalken och redan nu säger hon ja till att leda fler ”pokénader” om det skulle bli aktuellt. Patrik Nilssons målsättning är att anordna en pokéwalk varje vecka.

- Finns det ett intresse så anordnar vi det igen, säger han.

Förutom att sätta ihop ett kul event så menar Patrik Nilsson att ett av målen är att få till en mix av både yngre och äldre människor som spelar Pokémon Go. För de under 13 år så måste en målsman följa med på rundan men Patrik Nilsson uppmanar fler vuxna att följa med sina barn.

– Vi ser gärna att de vuxna är med, även om de inte spelar. Vi vill ge dem en inblick i spelet, förklarar Patrik Nilsson.

Hur ska man förbereda sig inför ”pokénaden”?

– Ladda telefonen och dyk upp i tid. Ta på dig ett par bra skor och ett glatt humör, säger Patrik Nilsson.

- Glöm inte att ladda ner spelet om du är ny för det kan ta en stund, tillägger Jonna Cederholm.

Kajsa WallSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.