GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Laddat för rallydramatik i SM

Sport Klockan 18.
Sport • Publicerad 19 augusti 2016 • Uppdaterad 14 december 2021
SM-ledande Emil Axelsson och P-G Andersson bakom tvåorna Mattias Andersson och Jerker Axelsson inför Snapphanerallyt som inleds på Garnisonen på fredagskvällen.
Foto: TOMAS GUSTAVSSON
SM-ledande Emil Axelsson och P-G Andersson bakom tvåorna Mattias Andersson och Jerker Axelsson inför Snapphanerallyt som inleds på Garnisonen på fredagskvällen. Foto: TOMAS GUSTAVSSON

Klockan 18.15 på fredagskvällen inleds AM Snapphanerallyts SM-tävling. Och det är bara att räkna med två dagars rallydramatik.

I den fyrhjulsdrivna klassen är det upplagt för dramatik eftersom förra årets SM-mästare i klassen Jerker Axelsson från Trollhättan väldigt gärna vill snuva suveräna P-G Andersson på segern den här gången.

Den förre juniorvärldsmästaren i rally Per-Gunnar Andersson har nämligen hittills kört skjortan av konkurrenterna – inklusive Axelsson – den här säsongen och vunnit fyra raka segrar och i stort sett varje sträcka han kört.

– Men varje tävling är ett nytt äventyr, skrattar Andersson när han just landar i Hässleholm på torsdagskvällen.

– Tror att jag körde här 2009 och jag har bara bra tankar när jag tänker på Hässleholm och rally.

– – Kanske för att här får man alltid bra service och allt fungerar, fyller co-drivern Emil Axelsson i.

Paret från Årjäng kör en Skoda Fabia och har varit näst intill ostoppbara oavsett om det gällt SM-tävlingarna i Gävle, Östersund, Karlskrona eller Norrköping.

Jerker Axelsson med bisittaren Mattias Andersson i sin Subaru tänker dock göra ett allvarligt försök att tämja denna P-G-framgångsvåg under helgen. Paret från Trollhättan/ Säffle har också kört bra under säsongen förutom under vinterrallyt i Östersund.

– Då hamnade vi på taket, säger Axelsson som liksom sina konkurrenter provkör tävlingssträckorna under fredagen.

– Jag och Mattias fungerar väldigt bra tillsammans och det är klart att vi kommer att göra ett försök att vinna.

En som möjligen kan utmana duon är gamle storåkaren Mats Jonsson, Forshaga som just nu ligger trea i SM-tabellen tio poäng efter Axelsson/Andersson.

Några andra intressanta dueller under helgen blir kampen i den trimmade tvåhjulsklassen där Tobias Söderqvist, Årsunda låter brodern Joakim bli mekaniker och har satt Ryds Jesper Johansson jämte sig.

– Det skall säkert gå bra vi har talats vid i telefon och sedan får vi ju träna på fredagen, skrattar Söderqvist som närmast behöver hålla tvåan Kristian Johansson från Kind och Johan Green, Hässleholm på behörigt avstånd.

I junior-SM där ”tempostarke” Pelle Willén, Strängnäs och Martin Holmdahl, Askersund leder före Emil Karlsson, Hällefors fick vi annars en ganska sensationell förhandskommentar.

– Kommer nog att köra lite på säkerhet för att försöka hålla undan, menar Willén och fick de flesta att höja på ögonbrynen!

Tomas Gustavsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.