”Vi vill visa att vi bryr oss”

Hässleholm • Publicerad 19 augusti 2016 • Uppdaterad 13 december 2021
Jonas Barsegård och Anna Nilsson från Ungdomsmottagningen i Hässleholm fanns på plats under fredagens kick off i Stadsparken. 
                         Foto: Kajsa Wall
Jonas Barsegård och Anna Nilsson från Ungdomsmottagningen i Hässleholm fanns på plats under fredagens kick off i Stadsparken. Foto: Kajsa Wall

Tillsammans med social- och kulturförvaltning så anordnade Barn och Ungdomssupporten i Hässleholm fredagens kick off.

Enligt Càssandra Winther så är eftermiddagens aktiviteter ett sätt för Barn och Ungdomssupporten att nå ut till ungdomar.

Càssandra Winther är väldigt glad över responsen från olika lokala aktörer som har visat sitt intresse för att vara med under dagen. På plats fanns Markanhuset, biblioteket, Räddningstjänsten, Studiefrämjandet, Vittsjö GIK, Skåneidrotten och även projektet Within som bjöd på chokladbollar och rådgivning gällande studier och jobb för ungdomar mellan 16 och 25 år,

En överraskande aktör på plats är Ungdomsmottagningen som först skulle vara med, sen räknades dem bort och inte förren på torsdag bestämdes det att de skulle vara på plats.

Under eftermiddagen hade ungdomarna på plats chansen att delta i en tävling. Genom att dela med sig av sina tankar och funderingar runt hur de vill att Hässleholm ska förbättras så hade de möjligheten att gå hem med biobiljetter. Men enligt Càssandra Winther så handlar dagen inte bara om kul aktiviteter för ungdomarna utan också om att förbättra ryktet för Stadsparken.

Innan Norra Skåne avlägsnar sig så får Càssandra syn på några ungdomar som hon lyckades lockade dit på sin jakt efter fler besökare.

Kajsa WallSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.