Rally SM: P-G Andersson kopplade greppet direkt

Sport • Publicerad 20 augusti 2016 • Uppdaterad 15 december 2021
P-G Andersson är Sveriges rallykung, något han visade i Snapphanerallyt.
Foto: TT/ARKIV
P-G Andersson är Sveriges rallykung, något han visade i Snapphanerallyt. Foto: TT/ARKIV

– Ja, en hygglig start men jag körde väl också lite på säkerhet, menade dock Årjängsföraren Andersson som nu vann bägge sjukilometerssträckorna.

På den första som drog igång kvart över sex på fredagskvällen var han 2,5 sekunder snabbare än Jerker Axelsson och på den andra 3,6 före det skånska hoppet, Joachim Grahn, Simrishamn. Grahn var nämligen tvåa före Axelsson som besegrades med mindre än en halv sekund på sträckan.

– Det är ju lite smålurig bana men vi var ju snabbast på bägge sträckorna och det kommer ju en dag i morgon också, menade P-G Andersson som har ett kluvet förhållande till asfaltskörningen.

– Ganska kul men samtidigt inget favoritunderlag precis.

När rallyt startar om på lördagsmorgonen med sträcka tre vid Smörarp, nordväst om Hästveda, har P-G alltså en god marginal ner till Axelsson och med Grahn strax efter. Veteranen Mats Jonsson är 13,1 sekunder efter på en fjärde plats och händer inga haverier lär det vara bland dessa fyra ekipage som prispallen smyckas.

I den trimmade tvåhjulsklassen leder Tobias Söderqvist, Årsunda men bara med 2,5 sekunder före Andreas Sjölander, Gävle. I klassen är Hässleholms Magnus Larsson sexa 19,2 sekunder efter och klubbkamraten Johan Green åtta. JSM-klassen leds Pelle Wilén, Strängnäs före Anders Persson, Torsby.

Tävlingsledaren C-G Wilke var också mycket nöjd med fredagen när han hade tävlingen i sin hand ute på Garnisonen.

– Härligt väder och allt runt träning och annat har fungerat perfekt den här dagen, berättade Wilke

Tomas Gustavsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.