Hovdala horse trials större succé än väntat

HOVDALA/SKYRUP Projektchefen Anna Wemlerth är nöjd med ett besöksantal på drygt 10 000 människor – och laddar redan inför de närmaste tio åren.
Hässleholm • Publicerad 22 augusti 2016 • Uppdaterad 24 november 2021

– Oja, vi jobbar mot en tioårsplan. Vi har redan en organisation som är igång, säger hon på måndagen, utmattad men nöjd efter sitt stora arrangemang.

– Jag är trött men det känns ändå bra. Vi har haft över 10 000 besökare och jag är jättenöjd med det. Min egen förhoppning var minst 7000.

Det här premiäråret arrangerades SM i fälttävlan. Kommande år kan det bli EM, om Anna Wemlerth får som hon vill:

– Hovdala Horse Trials ska bli en folkfest för hela Europa. Som Badminton, förklarar hon, och syftar på tävlingen som genomförs på den svåraste nivån CCI och där själva terrängmomentet brukar dra en publik på närmare en kvarts miljon.

Alla boenden i närheten var enligt Wemlerth fullbokade. Människor kom från när och fjärran. Vissa tvingades åka över dagen, eftersom de inte hittade någonstans att övernatta.

Men firandet får vänta.

– Igår kväll tog jag och Mattias och jag våra barn och åkte ut till Hovdala igen för att plocka ner hinder och riva staket. Vi har två dagar på oss att ta ner allt.

Skadorna på marken, efter de snabba galoppritterna och hoppmomenten, blev mindre än förväntat.

– Ja, hästarna har gjort mindre åverkan än man kunnat tro, så det går nog ganska snabbt att återställa åtminstone, tror Wemlerth, som redan på torsdag arrangerar nya elittävlingar på sin anläggning i Skyrup.

Kristina HöjendalSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.