Planet under bevakning av polisen

Östra Göinge. Efter fredagens misstänkta stöldförsök av smuggelplanet på det nedlagda flygfältet i Bivaröd har polisen hyrt in bevakning av området.
Östra Göinge • Publicerad 22 augusti 2016 • Uppdaterad 15 december 2021
Efter fredagens misstänkta stöldförsök av smuggelplanet på Bivaörds flygfält har polisen hyrt in bevakning av området. Foto: Nils Jönsson/Arkivbild
Efter fredagens misstänkta stöldförsök av smuggelplanet på Bivaörds flygfält har polisen hyrt in bevakning av området. Foto: Nils Jönsson/Arkivbild

Just nu pågår undersökningar av telefonerna som tillhör de tre män som i fredags häktades misstänkta för grov smuggling i samband med att ett plan fullt av cigaretter landat på flygfältet i Bivaröd.

Samtliga är häktade med restriktioner och åklagare Per Karlsson vill i nuläget inte berätta mycket mer än så.

Vid halv tolv på fredagen upptäckte boende i närheten av flygfältet att ytterligare ett flygplan gick ner för landning där. Polisen kunde strax därefter konstatera att flygplanet flyttats några hundra meter och de misstänkte då att någon försökt stjäla det.

Efter den händelsen har polisen hyrt in en bevakningsfirma för att hålla koll på planet.

– Det är väl lite oklart med ägarförhållandena kring det här planet och det är lite sådant som behöver utredas. När vi vet det kan vi ta ställning till om det kan bli aktuellt att häva beslaget eller om planet ska förverkas, säger Per Karlsson.

Marcus Karlsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.