Tio tjänster bort på äldreboendena

HÄSSLEHOLM Även Hässleholms kommuns äldre påverkas av neddragningarna. Nu föreslås en sänkt bemanning inom särskilt boende och korttidsboende, där totalt tio tjänster ska bort.
Hässleholm • Publicerad 24 augusti 2016 • Uppdaterad 25 november 2021

Precis som i fallet med de funktionshindrades resor och fritidskonsulenter ska politikerna i omsorgsnämnden ta ställning till förslaget i nästa vecka.

Minskningen motsvarar 0,02 årsarbetare per boendeplats, eller 7,4 personaltimmar i veckan. Förvaltningen ska också återkomma med ett förslag på hur resurserna bättre ska kunna fördelas, vilket så småningom kan leda till större förändringar på vissa boenden.

I dag ligger bemanningen på 0,6 årsarbetare för somatikplats (vanligt äldreboende) och 0,7 årsarbetare för demens- och korttidsplats i Hässleholms kommun. Bemanningen skiljer sig kraftigt åt både över dygnet och över veckans dagar.

Nationella regler om minimibemanning saknas, då SKL flera gånger sagt nej och regeringen backat.

Kristina HöjendalSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.