48-åring dog efter att ha kört ner i kanalen

Malmö En 48-årig man bärgades av dykare ur bilen. Hans liv gick inte att rädda. När kranbilen lyft upp bilen kunde man konstatera att inga fler befann sig i den.
Malmö • Publicerad 26 augusti 2016 • Uppdaterad 25 november 2021

– Vi har konstaterat att han är död. Dödsorsaken får utredningen visa, säger Johanna Persson på Skånepolisens ledningscentral.

Ett stort räddningspådrag larmades till Norra Vallgatan strax efter halv fem på fredagseftermiddagen.

Larmet inkom till polis 16.42. En bil hade kört ned mitt i kanalen och hamnat på taket på botten mitt emot Drottningtorget.

Även flera av räddningstjänstens dykare arbetade i kanalen.

Omkring sju minuter efter att dykarna påbörjat sitt arbete lyckades man få upp en man ur bilen. Mannen ska ha befunnit sig på förarplatsen.

Sven Krook, insatsledare på räddningstjänsten, berättade för Skånskans reporter på plats att dykarna knappt kunde se något där nere och att det handlade om en storvuxen man.

Efter det fortsatte räddningsarbetet.

Enligt vittnen på plats ska bilen inte ha färdats i speciellt hög hastighet. Bilen ska ha vägt på kanten innan den föll ned i kanalen.

Anna Göransson på polisens ledningscentral har inga uppgifter om hur olyckan inträffat.

- Bilen är uppe nu och vi har inte hittat några fler personer, vi har sökt av området med dykare och inte hittat några fler, säger Paul Bjurhag.

Bilen ska nu tas om hand av polis för teknisk undersökning.

Hur har räddningsarbetet gått för er del?

bild 1/3
Foto: Håkan Jacobsson
Foto: Håkan Jacobsson
Foto: Håkan Jacobsson
Matilda ArboreliusSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.