GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Frias för trafikbrott på grund av fobi för fönsterkuvert

Visseltofta Trots att mannen blivit tagen två gånger för att ha kört EU-moped utan körkort friades han av tingsrätten. Anledningen var att han inte vetat om att hans körkort inte gällde eftersom han har en kraftig fobi för fönsterkuvert från myndigheter.
Osby • Publicerad 2 september 2016 • Uppdaterad 14 december 2021
En kraftigt berusad mopedist från Visseltofta frias nu för olovlig körning på grund av sin rädsla för fönsterkuvert från myndigheter. Arkivbild
En kraftigt berusad mopedist från Visseltofta frias nu för olovlig körning på grund av sin rädsla för fönsterkuvert från myndigheter. Arkivbild

Den 13 juli 2015 ryckte en polispatrull ut till en olycka i närheten av Vittsjö. Det skulle visa sig handla om en kraftigt berusad 49-årig man hemmahörande i Visseltofta som kört av vägen med sin EU-moped.

Det skulle också visa sig att han inte hade behörighet för att köra klass 1 moped. Detta visste han inte om, eftersom han har en kraftig fobi för att öppna fönsterkuvert från myndigheter. Bara synen av ett sådant ger honom kraftig ångest. Detta förklarar också det faktum att han inte visste om att mopeden var avställd, förklarar han.

Händelsen i juli 2015 var dock inte den enda. I mitten av april i år blev mannen stoppad av en patrull på riksväg 15 i Osby och även då var han påverkad av alkohol.

Trots att mannen vid den första händelsen var kraftigt alkoholpåverkad anser inte tingsrätten att rattfyllan var grov, då han körde moped. Hade det rört sig om ett annat fordon hade bedömningen sett annorlunda ut.

Marcus Karlsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.