Protestmarsch för musikpaviljongen i Officersparken
Protestmarsch för musikpaviljongen i Officersparken. Evert Storm och Peter Alf
Protestmarsch för musikpaviljongen i Officersparken. Peter Alf
Protestmarsch för musikpaviljongen i Officersparken. Samling stadshuset
Protestmarsch för musikpaviljongen i Officersparken. Leif Henningsson, Peter Alf och Evert Storm

”Det är kanske sista gången vi står här”

HÄSSLEHOLM Cirka 100 personer deltog i demonstrationståget för Officersparkens bevarande, och nästan det dubbla fanns på plats i parken för att visa sitt stöd och lyssna på talen.

– Det är kanske sista gången vi står här, så jag är oerhört tacksam till alla er som ställt upp och kommit hit, säger Evert Storm när de kommit fram till musikpaviljongen.

Är ni nöjda med uppslutningen?
– Genomgående så är jag oerhört nöjd. Det är klart att vi kunde varit fler, men det var en lång och krävande marsch hit. Du ser ju på de som är här i vilken ålderskategori de är, och det var ju många som anslöt här, säger Evert Storm.
I Officersparken talade Peter Alf, en av de tre i aktionsgruppen, och Arianna Benigno, ombud för Svenska byggnadsvårdsföreningen och ordförande i Arkitektupproret.
– Varför måste man offra Officersparken, dessutom för en ful byggnad. Ingen skulle komma på tanken att offra Pildammsparken i Malmö till exempel. Hässleholm måste ta hand om den här oasen. Det är kring regementet som staden en gång byggts, säger Arianna Benigno.

Torsten Karlson gräver i tidningsarkivet.

Dagens fråga

Har du klimatångest?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar