GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

”Det är kanske sista gången vi står här”

HÄSSLEHOLM 100 personer marscherade för musikpaviljongen
Hässleholm • Publicerad 3 september 2016 • Uppdaterad 25 november 2021

– Det är kanske sista gången vi står här, så jag är oerhört tacksam till alla er som ställt upp och kommit hit, säger Evert Storm när de kommit fram till musikpaviljongen.

Är ni nöjda med uppslutningen?

– Genomgående så är jag oerhört nöjd. Det är klart att vi kunde varit fler, men det var en lång och krävande marsch hit. Du ser ju på de som är här i vilken ålderskategori de är, och det var ju många som anslöt här, säger Evert Storm.

I Officersparken talade Peter Alf, en av de tre i aktionsgruppen, och Arianna Benigno, ombud för Svenska byggnadsvårdsföreningen och ordförande i Arkitektupproret.

– Varför måste man offra Officersparken, dessutom för en ful byggnad. Ingen skulle komma på tanken att offra Pildammsparken i Malmö till exempel. Hässleholm måste ta hand om den här oasen. Det är kring regementet som staden en gång byggts, säger Arianna Benigno.

bild 1/5
Protestmarsch för musikpaviljongen i Officersparken. Leif Henningsson, Peter Alf och Evert Storm
Protestmarsch för musikpaviljongen i Officersparken
Protestmarsch för musikpaviljongen i Officersparken. Evert Storm och Peter Alf
Protestmarsch för musikpaviljongen i Officersparken. Peter Alf
Protestmarsch för musikpaviljongen i Officersparken. Samling stadshuset
Protestmarsch för musikpaviljongen i Officersparken. Leif Henningsson, Peter Alf och Evert Storm
Protestmarsch för musikpaviljongen i Officersparken
Robert RolfSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.