MFF-vänsterbacken Pa Konate spelade 90 minuter och svarade för en bra insats. Foto: Emil Langvad/TT
Mittfältaren Kristoffer Olsson satte en straff klockrent i ribban.Foto: Emil Langvad/TT
17-årige Sunderlandanfallaren Joel Asoro utmanar Spaniens mittback Jonny Foto: Emil Langvad/TT
Jordan Larsson får en kram av Pa Konate efter 1–1 mot Spaniens i kvalet till U21-EM. Foto: Emil Langvad/TT

Självmål räddade Sverige

Ett sent självmål av Spanien räddade en poäng till Sverige i kvalet till U21-EM. Matchen slutade 1–1 (0–0).
– Nu ska vi vinna de här två matcherna så är vi i EM. Fantastiskt att vi har gett oss det här utgångsläget, sa Pa Konate.

Sverige kniper direktplatsen till EM om Estland och Kroatien besegras i de två avslutande omgångarna.
– Så här direkt efter är vi alltid besvikna att vi inte tog tre poäng, men vi mötte Spanien och på det stora hela är vi nöjda med en poäng. Vi har saken i egna händer, sa Pa Konate.
Malmö FF:s vänsterback svarade för en bra insats i försvarslinjen och bidrog till att Spanien hade svårt att komma till vassa chanser trots ett stort bollinnehav.
– Vi vet att Spanien ville rulla runt och försöka att hitta igenom oss, men vi försökte att hålla det kompakt under hela matchen. Trots att de hade tryck på oss under lång tid, så blev vi inte forcerade utan höll tätt.
I den 50 minuten lyckades dock inte ”blågult” hindra Arsenalproffset Héctor Bellerin från att spela fram Evertonanfallaren Gerard Deulofeu, som satte in 0–1.
– Jag vet inte vad som hände precis i det läget, men det var tråkigt för vi kände att vi hade bra koll på dem. Vi fortsatte att kriga på och till slut fick vi ett mål också.
Sveriges första rejäla kvitteringsläge hade Kristoffer Olsson i 85:e minuten, men kaptenen brände straffen som Joel Asoro fixat. Det hann emellertid inte gå mer än en minut innan en spansk spelare stötte bollen i egen bur efter en Olsson-hörna.
– Jag vet inte om jag ska kalla det flyt. Vi jobbar stenhårt i 95 minuter. Vi vet att det kan hända något i slutet, det har det gjort så många gånger tidigare i EM-kvalet och med det förra U21. Vi jobbar på tills domaren blåser och jag tror att det ger oss det här flytet som hjälper oss.

×