GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Petra vill sätta fokus på barns självkänsla

Personligt Psykologi. När beteendevetaren Petra Krantz Lindgren för några år sedan började dela med sig av sina tankar om föräldraskap i sin blogg En annan du hade hon ingen aning om att hon några år senare skulle ägna sig åt de här frågorna på heltid. Nästa vecka kommer hon till Hässleholms kulturhus för en författarkväll.
Personligt • Publicerad 15 september 2016 • Uppdaterad 24 november 2021

Efter att ha läst psykologi och kommunikation ägnade sig Petra Krantz Lindgren åt statsvetenskap och politisk psykologi. Det ämnet utforskade hon också i sin doktorsavhandling.

Det var först då hon började reflektera på allvar över vad hon själv ville och vilken relation hon ville ha med sina barn.

Hon utbildade sig för att själv hålla föräldrakurser.

Bloggen väckte allt mer intresse, men var fortfarande relativt liten.

Sedan dess har Petra Krantz Lindgrens inlägg delats flitigt på bloggar och i sociala medier. Dessutom hörde Bonnier fakta av sig och undrade om hon ville skriva en bok i ämnet. Det blev boken Med känsla för barns självkänsla, som kom ut 2014 och blev årets mest sålda faktabok på internetbokhandeln Adlibris.

Nu jobbar Petra heltid med bloggen och åker runt för att hålla föreläsningar. Dessutom håller hon fortfarande föräldrakurser.

Hon beskriver det som att det sunda förnuftet har hamnat i skymundan i jakten på just den där metoden som har svar på alla frågor om barnuppfostran.

Hon föreslår att man som förälder försöker sätta gränser utan att för den skull klandra barnet.

Anna Persdotter

Fakta

bild 1/2
Petra Krantz Lindgren utgår från sig självFoto: Caroline Andersson/bonnier fakta
Petra Krantz Lindgren utgår från sig självFoto: Caroline Andersson/bonnier fakta
Anna Persdotter
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.