Kyrkogårdsoffret anmäldes aldrig försvunnen

Malmö Det HVB-boende i sydvästra Skåne där den mördade 16-åringen bodde anmälde aldrig att han försvunnit. Nu har en så kallad lex Sarah-anmälan om ett ”allvarligt missförhållande” lämnats in.

Den 16-årige pojken hittades mördad på Östra kyrkogården i Malmö förra måndagen. Då hade han varit borta så länge från sitt så kallade HVB-hem (HVB står för hem för vård eller boende) att han rätteligen borde ha polisanmälts som försvunnen.
Men någon polisanmälan gjordes aldrig.
Händelsen har nu lex Sarah-anmälts till Inspektionen för vård och omsorg av det företag som driver HVB-hemmet i den aktuella kommunen.
I anmälan konstateras att man nu måste göra ”en genomlysning av kompetensnivån hos samtliga medarbetare inklusive verksamhetschef”. Man ska även göra ”informationsinsatser” till samtliga medarbetare ifråga om ”följsamhet till rutiner”.

×