Annons

Olycka på E22 efter polisjakt – man gripen

Publicerad 4 oktober 2016 • Uppdaterad 25 november 2021

Bakgrunden till olyckan var en händelse där en polispatrull i Arkelstorp meddelade att de följde efter en bil söderut mot Kristianstad som inte ville stanna. Den aktuella bilen körde fort och efter en kort stund tappade polispatrullen bilen ur sikte. Efter en stund mötte en annan polispatrull den aktuella bilen i Fjälkinge.

Bilen körde i hög hastighet och över rondellen till E22:an där den fortsatte mot Sölvesborg. Vid Ekohallen i Fjälkingne krockade den bilen med minst tre andra bilar. Föraren lämnade bilen och försvann ut i skogen. Hundpatruller skickades till platsen. Klocka 12.14 meddelade en hundpatrull att bilföraren anträffats och gripen.

Annons

Enligt polisen har den gripne mannen, 47 år gammal, inga synliga eller uppgivna skador. Bilen som han körde har tagits i beslag.

Den 47-årige mannen är inledningsvis misstänkt för drograttfylleri, smitning och grov vårdslöshet i trafik.

Stefan Franzén
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons