Natten till torsdag utbröt bråk mellan gäster på Farozon. Foto. Jörgen Johansson.
Komikerna rev ner många skratt som stundtals exekverade i rena gapflabb. Som Johan Rünows imitation av Ernst-Hugo Järegård på Gullan Bornemarks ”Min kära lilla häst”
Kim Ericsson från Norrland, nu stockholmare, fick upp tempot med sina dråpliga jämförelser mellan storstaden och landsbygden. Foto. Jörgen Johansson

Bakis i burkan med Zinat Pirzadeh

Hässleholm Det skillnaderna, men även likheterna mellan Iran och Sverige som hamnar under luppen när Zinat Pirzadeh ställer sig på scenen. En av Sveriges populäraste komiker mötte publiken på Farozon i tisdags kväll.

Hennes verbala briljans, vassa tunga och gränslösa humor gör att hon kan driva med det mest allvarliga och vända det till ett förlösande gapflabb.
Som hennes föreställning”Bakis i Burkan”. Hon bjöd publiken på lite av innehållet i den.
– Den handlar om livets baksida och kvinnans kamp för att äga sin egen kropp. Jag har fått så djävla mycket hot för det, berättar Zinat Pirzadeh.
Hennes komedi är fri från påhopp på publiken.
– Man kan skämta om allt, utom det som inte är roligt. Man gör sig inte rolig över de som redan ligger ner, säger hon.

Hon hämtar sin inspiration från vardagen. På bussen, i kön i affären eller på gatan. Hon kom till Sverige som flykting från Iran som vuxen.
– Jag bodde i Norrland och sedan flyttade jag till Stockholm.
Nu har hon snart besökt varenda stad i Sverige med sin show.
– Jag är fullbokad ända till april. Det är första gången jag är i Hässleholm.
Förutom stand up underhåller och berör hon som författare, föreläsare, konferencier och skådespelare.
– Jag skulle på casting till den ena huvudrollen i filmen ”En man som heter Ove”, Men jag bommade det för jag var på turné. Men jag fick uppdraget att lära en skådespelare att bryta på persiska. Knäppt va?

När hon anträdde scenen klockat 21 hade fem stand up komiker värmt upp publiken åt henne. Det tog ett tag innan skratten lyfte på allvar med Joakim Nicander, Kim Ericsson, Anders Löfberg, Joakim Rünow och Eric Janovic.

Dagens fråga

Har du lagt på vinterdäcken på din bil?

Loading ... Loading ...