GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Antalet fall av kikhosta ökar

Publicerad 12 oktober 2016 • Uppdaterad 24 november 2021

Kikhostan är en jobbig sjukdom som kan hålla på i många veckor och kan tvinga vuxna att sjukskriva sig.

Sprutorna ges vid cirka 3, 5 och 12 månaders ålder.

Fakta:Det här är kikhosta:

– Orsakas av bakterien Bordetella pertussis som fäster i luftvägarna

Stefan Franzén
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.